În ultima zi din Mărţişor, duminică, 31 martie, de la 17:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc un regal de muzică populară. Suceveanca Laura Olteanu, care a cucerit inimile tuturor românilor cu piesa „Acasă-i România”, Orchestra Fraţilor Advahov din Republica Moldova şi mulţi alţi invitaţi vor concerta pentru prima dată împreună pe scena suceveană. Evenimentul este organizat de Global Media Records. Biletele se găsesc la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava şi, în curând, vor putea fi cumpărate şi online. Intrarea în sala de spectacol se va face la ora 16:00.

Dacă Laura Olteanu a participat la mai multe spectacole pe scena Casei de Cultură Suceava, evenimente organizate de ea sau invitată să cânte în alte concerte folclorice, artiştii din Republica Moldova vor concerta în premieră la Suceava, fapt ce-i va bucura mult pe iubitorii de folclor din Bucovina. Laura Olteanu şi-a dorit mult să-i aducă pe artiştii moldoveni în faţa publicului sucevean, ştiind că sunt foarte buni după ce a înregistrat albumul de muzică populara ,,Acasă-i România’’ alături de Orchestra Fraţilor Advahov, album care a avut mare succes pe piaţa muzicală românească.

 

Orchestra Fraţilor Advahov

Acum 15 ani, la Chişinău s-a înfiinţat Orchestra fraţilor Advahov, care, încă de la debut, a făcut furori pe piaţa muzicală din Republica Moldova şi România. Orchestra poartă numele a doi fraţi, Vitalie şi Vasile Advahov, descendenţi dintr-o familie de lăutari de la sudul Republicii Moldova care, după absolvirea Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, au creat orchestra lor proprie. Debutul lor a fost de mare succes, pista de lansare fiind CD-ul „Lume, nu mă judeca”, înregistrat cu distinsa cântăreaţă de muzică populară, „doamna cântecului românesc”, Zinaida Julea.

De atunci, Orchestra fraţilor Advahov este una dintre cele mai solicitate orchestre de muzică populară din ţară şi peste hotare. De-a lungul anilor, Orchestra Fraţilor Advahov a reuşit să înregistreze zeci de albume, pe lângă sutele de materiale muzicale înregistrate cu interpreţii de muzică populară. Criticii de specialitate caracterizează apariţia acestei orchestre drept un miracol, ea adunându-i în jurul său pe cei mai talentaţi tineri lăutari din Republica Moldova, dar şi consacraţi artişti instrumentişti.

Orchestra numără mai mult de 50 artişti instrumentişti şi colaborează cu personalităţi notorii din lumea folclorică de pe ambele maluri ale Prutului. Orchestra Fraţilor Advahov susţine numeroase concerte atât în ţară, cât şi în întreagă Europă şi poate fi considerată un adevărat ambasador al folclorului românesc. Pentru a intra în atmosfera de petrecere şi pentru a vă determina să mergeţi cât mai repede să vă cumpăraţi bilete la un spectacol folcloric de cea mai bună calitate, vă propunem să urmăriţi pe Youtube: „Sârba Moldovenilor şi Joc Mare” cu Orchestra Fraţilor Advahov (https://www.youtube.com/watch?v=Z76dONh8pyc&feature=youtu.be), dar şi „Acasă-i România” de Laura Olteanu (https://www.youtube.com/watch?v=ISEffDkH8aE&feature=youtu.be).