Cel mai mare spațiu verde din zona centrală a Sucevei, Parcul Șipote, una dintre destinațiile preferate de suceveni pentru plimbări în natură, a intrat din nou în atenția silvicultorilor suceveni, care, la fel ca în fiecare primăvară, se ocupă de igienizarea sa, după îndelungatul sezon rece.

„La acțiunea de ecologizare a pădurii-parc au participat ingineri silvici, pădurari, muncitori dar și voluntari, care au adunat deșeurile aruncate în sezonul rece, s-au ocupat de strângerea frunzelor și crengilor uscate, inclusiv de curățarea canalelor de scurgere a apelor. Din păcate, volumul deșeurilor aruncate în pădure s-a dovedit a fi foarte mare și nu am reușit să finalizăm între-o zi, dar vom reveni, astfel încât până la sărbătorile de Paști să avem asigurată curățenia necesară pentru ca oamenii dornici să iasă în natură se se poată bucura de frumusețea acestui spațiu verde”, a declarat șeful Ocolului Silvic Pătrăuți, Stelian Chidoveț.

Nici distrugerile provocate în parc, în special băncilor și coșurilor de gunoi, din motive greu de înțeles, nu lasă o impresie prea bună celor care merg să se bucure de o zi frumoasă în natură.

Refacerea acestora este problematică, în condițiile în care acea zonă este încadrată drept pădure, încât nu pot fi făcute investiții în astfel de amenajări.

Parcul Șipote aparține în prezent de Direcția Silvică Suceava, fiind încadrat ca pădure administrată de Ocolul Silvic Pătrăuți, dar transferul unor suprafețe de aproximativ 40 de hectare este solicitat de către Primăria Suceava, care vrea să amenajeze acolo o zonă de agrement.