Controalele efectuate în teren de inspectorii Gărzii Forestiere Suceava, în zilele de 8 şi 9 aprilie, au dus la identificarea unor tăieri ilegale de arbori, într-un parchet de exploatare a masei lemnoase unde îşi desfăşura activitatea un agent economic.

„La verificarea respectării regulilor silvice de exploatare a masei lemnoase din fondul forestier naţional, în fondul forestier administrat de către ocolul silvic Marginea, pe raza localităţii Suceviţa, au fost identificare tăieri de arbori fără drept, situate în parchetul de exploatare a masei lemnoase, locaţie în care îşi desfăşura activitatea un operator economic din Suceviţa”, a precizat inspectorul-şef Mihai Găşpărel.

Reprezentanţii Gărzii Forestiere Suceava au solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul IPJ Suceava, în vederea efectuării cercetărilor specifice.

„În urma cercetărilor efectuate au fost identificate 10 cioate provenite din tăierea fără drept a unui număr de 10 arbori cu un volum tăiat ilegal de 21,76 mc şi o valoare totală a prejudiciului de 18.027 de lei. În această cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori, care va fi soluţionat procedural”, a adăugat şeful Gărzii Forestiere Suceava.