La Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava, Sala de artă „Elena Greculesi”, a avut loc vineri, 17 mai, o călătorie emoţionantă prin lumea cărţilor şi a autorilor bucovineni, la Salonul Literaturii Române din Bucovina, ediţia a XVI-a.

Directorul Bibliotecii Bucovina „I.G. Sbiera” Suceava, dr. Gabriel Cărăbuş, le-a mulţumit invitaţilor pentru prezenţa numeroasă, la o acţiune interactivă şi diversificată. 

Medalionul „In memoriam” George Muntean a fost susţinut de scriitoarea şi jurnalista Doina Cernica, care alături de Maria Toacă (Cernăuţi) a primit la Salonul Internaţional de Carte „Alma Mater Librorum” al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, ediţia a VI-a, Diploma „Cartea Salonului – carte românească”, pentru volumul „Dulce-amar de Bucovina”, 2018 (cu o copertă care reproduce lucrarea „Cruce” de Dany-Madlen Zărnescu de la Biblioteca „Petru Comarnescu” a Mănăstirii Voroneţ).

La Salonul Literaturii Române din Bucovina din acest an au fost invitaţi şi oameni de cultură din Republica Moldova, dar şi din regiune Cernăuţi – Ucraina.

Au mai fost lansate cărţi semnate de Susana Tamaro, „Ascultă glasul meu”, traducere de Doina Cernica şi Elena Caraboi; prezentare de Doina Cernica şi Maria Toacă (Cernăuţi); Ana Maria Halupneac, „Perlele sufletului”; Alocuţiuni ale invitaţilor: „Activitatea editorială din regiunea Cernăuţi, din a doua jumătate a anului 2018 – prima jumătate a anului 2019” – a prezentat Elena Mihai, directorul Sistemului centralizat de biblioteci al raionului Herţa, Regiunea Cernăuţi; „Frontiera literară: călătoria cărţilor româneşti” – prezentare făcută de Ivanna Lughina, director - Sistemul centralizat de biblioteci al raionului Storojineţ, Regiunea Cernăuţi.

Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, sub egida Consiliului Judeţean Suceava, în colaborare cu Societatea Scriitorilor Bucovineni şi Alexandria Librării Suceava.