Un control de rutină al polițiștilor i-a făcut pe aceștia să oprească în trafic un autoturism marca BMW, al căror plăcuțe de înmatriculare erau cel puțin dubioase, fiind ieșite din standardul cunoscut. În urma verificărilor întreprinse, s-a constatat faptul că plăcuțele reale ale autoturismului și certificatul de înmatriculare al acestuia fuseseră retrase cu ceva timp în urmă, după ce s-a constatat că șoferul nu își achitase polița de asigurare obligatorie.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă seara, în momentul în care un echipaj de poliție din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, a oprit pe strada Academician Vasile Grecul din Suceava un autoturism marca BMW, ale cărui plăcuţe cu numărul de înmatriculare păreau a fi neconforme cu standardul obișnuit. La volanul mașinii a fost identificat un bărbat de 36 de ani din municipiul Rădăuți, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că plăcuţele cu numărul de înmatriculare reale ale mașinii, precum şi certificatul de înmatriculare aparţinând autovehiculului BMW, fusese retrase din cauza faptului că autovehiculul a fost depistat în trafic fără a avea încheiată o asigurare obligatorie (RCA).

În aceste condiții polițiștii au întocmit un dosar penal pe numele bărbatului de la volan, pentru săvârșirea infracțiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.