Un bărbat în vârstă de 63 de ani a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava după ce maşina cu care se deplasa a fost verificată şi în interior s-au descoperit peste 15.000 de pachete de ţigări de contrabandă marca Marble. Totul s-a întâmplat vineri la amiază, după ce lucrătorii Secția 3 Poliție Rurală Marginea a primit o informaţie potrivit căreia un autoturism marca VW Phaeton, înmatriculat în Bulgaria, transportă o cantitate mare de ţigări de contrabandă.

În jurul ore 11.45, maşina suspectă a fost identificată în faţa unui bar din Horodnic de Sus. Şoferul, un bărbat de 63 de ani, din Vicovu de Sus, a fost găsit în incinta barului.

La controlul efectuat în maşina suspectului, poliţiştii au găsit 15.147 de pachete cu țigări fără timbru fiscal. Țigările în valoare de circa 167.330 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de aproximativ 35.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul poliției până la finalizarea cercetărilor.

Într-o primă fază, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de contrabandă, iar ulterior a fost arestat preventiv de Judecătoria Rădăuţi pentru o perioadă de 30 de zile.