Un bărbat în vârstă de 61 de ani, din Grănicești, a fost accidentat mortal de o maşină în timp ce se deplasa în calitate de pieton pe acostamentul drumului. Accidentul a avut loc luni, la ora 10.45, pe DN 2 pe raza localității Grănicești. Un bărbat de 52 ani, din orașul Siret, ce conducea un autoturism, s-a apropiat periculos de acostamentul din partea dreaptă a drumului și l-a acroșat cu farul și apoi cu oglinda din partea dreaptă pe un localnic de 61 ani, ce se deplasa pe acostamentul drumului.

În urma impactului pietonul a fost proiectat pe podețul din fața unui imobilul, suferind leziuni grave, iar după circa 30 minute a fost declarat decesul acestuia.

Şoferul le-a declarat poliţiştilor că a întors capul în partea din spate a autoturismului, având impresia că una din portiere este deschisă, moment în care l-a lovit pe pieton.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.