Sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare al municipiului Suceava  beneficiază de vineri după-amiază de apă caldă la robinete, odată cu finalizarea reviziei de vară.

Conducerea societăţii Thermonet a anunţat că începând cu ora 12.00 a reluat furnizarea apei calde menajere şi pentru sucevenii racordaţi la magistrala II de termoficare, întâi cu probe de funcţionare, urmând ca pe parcursul zilei, până seara, să se atingă parametrii optimi de funcţionare.

„Lucrările desfăşurate în perioada reviziei ne vor permite ca în viitor să diminuăm semnificativ timpii de intervenţie în cazul unor avarii majore. Mulţumim tuturor sucevenilor pentru înţelegere şi răbdare, precum şi colegilor noştri pentru profesionalismul de care au dat dovada. Mulţumim şi celor de la societatea Termo Calor Instal, cu ajutorul cărora am reuşit sa reluam furnizarea apei calde cu aproape trei zile mai devreme decât estimarea iniţială”, a spus directorul Thermonet, Mugur Corlăţan, care a precizat că eventualele probleme pot fi semnalate la dispeceratul societăţii, la nr. de telefon 0230.520.924.

Finalul reviziei de vară era programat pentru data de 28 iulie.

Furnizarea apei calde în cartierul Burdujeni a fost reluată cu exact o săptămână în urmă, iar acest lucru a fost posibil datorită lucrărilor efectuate în zona CT II, de montare a patru vane cu diametru de 600 mm şi a trei vane cu diametru de 400 mm, pe conductele principale de agent termic primar care separă cartierul Burdujeni de restul oraşului.

Lucrări asemănătoare au fost executate ulterior şi în alte zone ale oraşului, iar în punctele termice s-au efectuat lucrări de curăţare mecanico-chimică a schimbătoarelor de căldură.

Aceste lucrări de mentenanţă, revizii şi reparaţii au scopul de a pregăti sistemul centralizat pentru furnizarea energiei termice în sezonul de încălzire 2019-2020.