O serie de investiţii de mare importanţă pentru locuitorii municipiului Suceava au fost verificate vineri în teren de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a constatat că, „deşi ne confruntăm cu o criză a forţei de muncă, în special a celei calificate, lucrările se derulează relativ bine, existând şanse să poată fi finalizate la timp”.

Principala lucrare de investiţii verificată în teren şi de a cărei finalizare depinde şi fluidizarea parţială a traficului rutier pe artera principală, în zona centrelor comerciale, este cea de realizare a unui nou pod peste apa Sucevei.

„La Podul Unirii se lucrează la pilonul nr. 3 şi culeea nr. 1, sunt finalizate culeea nr. 2 şi ceilalţi doi piloni, plus că sunt aduse cele 24 de grinzi”, a spus Ion Lungu, care speră ca podul să fie finalizat anul acesta şi să demareze lucrările de asfaltare a primei porţiuni de drum care îl va deservi, de la intersecţia străzii Calea Unirii cu Traian Vuia, pe Apeductului, până pe malul apei. Din momentul în care vor fi funcţionale podul şi calea de acces până la el, pe partea cealaltă, care dă în strada Energeticianului, se va putea circula înspre Burdujeni, de acolo fiind mai multe variante de mers, chiar dacă nu sunt modernizate încă.

O altă investiţie importantă verificată vineri este cea de amenajare a platformei betonate pentru divizia de transport electric, în Burdujeni Sat, unde se lucrează la zidul de sprijin şi la realizarea platformei.

Mult aşteptata investiţie de extindere a reţelei de gaz metan în cartierul Burdujeni Sat, devenită realizabilă abia anul trecut, după modificarea legislaţiei contradictorii, continuă în ritm susţinut, atât pe str. Dobrilă Eugen, unde sunt consumatorii finali, cât şi pe Calea Unirii, în zona IRIC, unde se montează noua magistrală de alimentare cu gaz metan, necesară pentru a susţine un număr mai mare de consumatori.

„Lucrările de asfaltare stradală au fost finalizate pe strada Grigore Ureche, în vreme ce pe Viitorului şi Măgurei din cartierul Obcini, Putnei din zona Gării Burdujeni sunt finalizate parţial”, a spus edilul sucevean, care, pentru a combate efectele lipsei forţei de muncă, a încheiat contracte cu patru firme, cărora le-a împărţit treaba, pentru a se lucra în paralel.

Nu în ultimul rând, Ion Lungu a verificat în teren modul în care decurge realizarea sălii de gimnastică a Colegiului Naţional "Spiru Haret", la care s-au pus fermele metalice şi urmează montarea panourilor.