Aproape 100 de copii și tineri merituoși din sistemul de protecție vor fi premiați în cadrul celei de-a două ediții a evenimentului ”Sprijinim performanță”.

Acestă se va desfășura joi, 5 septembrie, începând cu orele 12.00, în sala „Ștefan cel Mare” din cadrul Consiliului Județean Suceava.

Premierea copiilor și tinerilor va avea loc într-un cadru festiv, așa cum merită fiecare dintre ei, pentru a le recunoaște meritele, dar și pentru a încuraja performanța în rândul tuturor, la eveniment participând personalul și voluntarii care se ocupă de evoluția acestor copii, partenerii care au oferit premii, dar și invitați din rândul societății civile și din cadrul instituțiilor partenere.

„Dacă anul trecut am premiat 57 de copii și tineri merituoși la Învățătură, Arte și Sport, anul acesta am procedat din nou la selecția celor mai buni și talentați copii și tineri din toate centrele publice sau private, din asistență maternală, dar și din rețeaua de plasament familial, cu rezultate deosebite în aceleași domenii, numărul lor ridicându-se la 97, de această dată”, au menționat reprezentanții Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului DGASPC.

Premierea copiilor se va face cu sprijinul ONG-urilor și firmelor partenere, dar și a persoanelor fizice care s-au alăturat campaniei DGASPC.

”După ediția de anul trecut a Campaniei <Susținem performanța!>, în care, tot cu sprijinul partenerilor, am reușit să premiem și să încurajăm performanța copiilor și tinerilor din sistemul de protecție, ne-am dorit ca tot mai mulți copii și tineri din sistemul de protecție să conștientizeze faptul că, în ciuda traumelor și momentelor dificile care le-au brăzdat parcursul fraged al vieții, viitorul fiecăruia dintre ei, depinde, în cea mai mare măsură, de implicarea și muncă pe care o vor depune pentru a-și depăși statutul și a-și atinge visurile.

Faptul că tot mai mulți voluntari se implică în procesul educativ al copiilor și tinerilor noștri, este evident, iar acest lucru se observă atât în rezultatele școlare cât și în integrarea acestora în colectivul clasei dar și în comunitate”, au mai transmis organizatorii.