Poliţiştii din judeţ au avut de intervenit joi la două cazuri de violenţă în familie. Pe numele unui bărbat a fost întocmit ordin de protecţie pentru că şi-a agresat concubina, iar un altul a fost încarcerat pentru că nu a respectat un astfel de ordin.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, joi, în jurul orei 20:17, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați telefonic de către o femeie de 38 ani, domiciliată în comuna Frătăuții Vechi, sat Măneuți, cu privire la faptul că fostul ei soț, în vârstă de 41 ani, a încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis miercuri împotriva sa de către Judecătoria Rădăuți, respectiv a pătruns fără drept în curtea locuinței comune de domiciliu, a luat legătura fără drept cu cele trei persoane care se aflau în curtea imobilului, provocând scandal și proferând amenințări.

Cu ocazia deplasării la fața locului s-a constatat faptul că cele sesizate se confirmă, bărbatul fiind identificat în curtea locuinței din comuna Frătăuții Vechi, manifestând un comportament agresiv.

Din verificările efectuate în cauză a rezultat faptul că la miercuri Judecătoria Rădăuți a emis ordin de protecție împotriva bărbatului de 41 de ani, domiciliat în comuna Frătăuții Vechi, sat Măneuți, prin care a stabilit evacuarea temporară a acestuia din locuință pentru o perioadă de 6 luni, începând cu data de 16.10.2019. Conținutul ordinului de protecție i-a fost adus la cunoștință în ziua de 17.10.2019, în intervalul 06.00-07.00, iar în seara zilei de 17.10.2019, în jurul orei 20.00, acesta a încălcat dispozițiile instanței.

Bărbatul a fost condus la sediul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, iar în urma probatoriului administrat în cauză, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de acesta pentru comiterea infracțiunilor de ”încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție” și  ”amenințare”,  iar prin ordonanța organului de cercetare penală, s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, de la 18.10.2019, ora 00.55.

Bărbatul a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

Cercetările în cauză sunt continuate de Secția 4 Poliție Rurală Gălănești, dosarul penal urmând a fi soluționat procedural.

Tot joi, la ora 23,40 polițiștii Secției 11 de Poliție Pojorâta au fost sesizați prin 112 de către o tânără din comuna Izvoarele Sucevei, sat Brodina, despre faptul că un bărbat, concubinul mamei sale, o agresează pe aceasta pe fondul unui scandal la domiciliu.

    S-a constatat că în jurul orei 21.30, bărbatul, în vârstă de 41 ani, din comuna Pojorâta, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a provocat scandal la domiciliul său, a amenințat-o pe concubina sa cu acte de violență și a lovit-o. 

    Femeia în vârstă de 41 ani din Brodina a solicitat intervenția la fața locului a unui echipaj medical, întrucât susținea că nu se simte bine.

    Persoanei vătămate i s-a adus la cunoștință să se prezinte la un cabinet medico-legal în vederea eliberării unui certificat medico-legal.

            A fost emis un ordin de protecție provizoriu pentru victima împotriva agresorului, în care s-a stabilit ca acesta să părăsească domiciliul comun și să nu se apropie la o distanță minimă de 100 de metri față de victimă și față de domiciliul acesteia.

            S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”violența în familie”, cercetările urmând a fi continuate de Postul de Poliție Izvoarele Sucevei.