Etapa a VI-a a Diviziei Naționale de Rugby (DNS) a fost una neagră pentru cele două echipe locale, atât CSM Bucovina Suceava cât și RC Gura Humorului fiind învinse la mare diferență de scor, deși au jucat pe propriile terenuri. Și mai trist este că după această etapă cele două reprezentate ale Sucevei din DNS au ajuns pe ultimele două poziții în clasament ( Suceava locul VII, cu 7 puncte, Humorului locul VIII, cu doar 2 puncte) și nu par a mai avea șanse să mai urce în acest tur, din care mai este de jucat o singură echipă.

CSM Bucovina Suceava a cedat, pe stadionul Unirea, în fața liderului Știința Petroșani, cu 5-75. Deși nimeni nu se aștepta la o victorie a gazdelor, având în vederea valoarea liderului și multiplele absențe din tabăra celor de la CSM, totuși pe teren sucevenii au fost blazați din primul minut. Oaspeții au înscris când au vrut, suceveni au placat rar cu exactitate, impresia fiind că așteaptă să scape cât mai repede de acest meci și să nu se accidenteze. Atmosfera de meci cenușiu se „datorează” și celor din conducerea Federației de Rugby, care au programat partida la ora la care s-a jucat și finala Cupei Mondiale, astfel că absolut firesc asistența a fost mai redusă ca niciodată.

Cealaltă reprezentantă a județului, Rugby Club Gura Humorului, a pierdut și mai drastic, 7-80, în partida jucată acasă cu RC Bârlad. Humorenii nu au avut nici o șansă în fața unui adversar cunoscut pentru că joacă în mare viteză, bazându-se pe jucători tineri și foarte bine pregătiți.

Pentru suceveni și humoreni ultima etapă din această toamnă se anunță și mai grea, ambele echipe locale urmând a juca în deplasare, pe terenul unor echipe fruntașe. CSM Bucovina Suceava va evolua pe terenul celor de la CS Năvodari, în timp ce lanterna roșie, CS Gura Humorului va juca pe terenul liderului absolut – Știința Petroșani.