Ședința Consiliului Județean Suceava de joi, 5 decembrie a.c., s-a încheiat cu vorbe grele între consilierul PSD Dan Ioan Cușnir și președintele liberal al CJ, Gheorghe Flutur. După aprobarea ultimului proiect de pe ordinea de zi, Cușnir l-a întrebat pe Flutur de ce directorul medical al Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, instituție aflată sub tutela CJ, nu a venit cu raportul pe care l-a solicitat în ședința precedentă, referitor la modul în care s-a efectuat intervenția medicală în cazul consilierului local PNL Bogdan Bicsi, care a murit săptămâna trecută în spital.

„Așteptam să ni se spună clar timpii de intervenție în acest caz”, a afirmat consilierul județean Ioan Cușnir, care a arătat că în calitate de reprezentant al instituției care coordonează și finanțează Spitalul de Urgență are tot dreptul să întrebe și să fie informat la cât timp, de la momentul în care Bogdan Bicsi a fost adus cu ambulanța la UPU, i s-a făcut o electrocardiogramă, a fost văzut de un medic din Urgență și de un cardiolog și i s-a diagnosticat infarctul masiv pe care acesta l-a suferit.

Gheorghe Flutur a răspuns iritat că directorul medical dr. Mircea Macovei a dat lămuriri despre acest caz în ședința trecută a deliberativului județean și că, atâta timp cât va fi președinte al Consiliului Județean, nu va transforma ședințele CJ „în ședințe ale Colegiului Medicilor”.

La insistențele lui Dan Ioan Cușnir, că spitalul trebuie să vină cu un raport detaliat despre intervenția la o urgență de cod roșu, Gheorghe Flutur s spus nervos că ședința s-a încheiat și cu asta a pus punct oricărei discuții.

„Să vă fie rușine! Știți numai să puneți pumnul în gură”, i-a strigat, în replică, Dan Ioan Cușnir.

Ulterior, acesta a venit la conferința de presă susținută de președintele CJ și a așteptat în picioare până la încheierea acesteia. Când Flutur părăsea sala de conferință, Cușnir a acuzat că atitudinea acestuia față de „o solicitare normală, din partea unui consilier județean”, de clarificare a circumstanțelor morții lui Bogdan Bicsi, este una abuzivă, total nedemocratică. Consilierul PSD a mai spus că poziția lui Gheorghe Flutur este cu atât mai greu de înțeles și de acceptat cu cât Bogdan Bicsi i-a fost coleg de partid și a avut o funcție publică din partea PNL.

Reamintim că Dan Ioan Cușnir a declarat, în ședința trecută a CJ, că are informații că lui Bogdan Bicsi i s-a făcut o electrocardiogramă după patru ore de când a fost adus la UPU și a solicitat un raport despre caz la ședința următoare.

Atunci, directorul medical Mircea Macovei a declarat că poate răspunde imediat acestei solicitări, arătând că cele spuse de Dan Cușnir „nu sunt în concordanță cu realitatea”. „Pacientul a fost adus în stare comatoasă în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență. A făcut stop cardio-respirator, a fost resuscitat cu succes. Diagnosticul a fost de infarct extins, s-a intrat de urgență în sala de intervenții, s-a montat un stent, a făcut al doilea infarct pe masa de operație. A fost reanimat, dus la Terapie intensivă, unde a făcut la scurt timp al treilea infarct, care nu a mai putut fi resuscitat”, a declarat directorul medical al Spitalului de Urgență Suceava.