Ninsorile abundente, combinate cu vânt puternic, care s-au manifestat duminică după-amiază şi în noaptea de duminică spre luni, de Bobotează, au necesitat intervenţia a zeci de utilaje de deszăpezire, folosirea a peste 200 de tone de sare, dar şi implicarea echipelor de combatere manuală a poleiului pentru trotuare şi trecerile de pietoni.
Astfel, chiar dacă cantităţile de zăpadă depuse sunt semnificative, luni dimineaţă, când majoritatea angajaţilor s-au întors la muncă, după miniconcediul de Anul Nou, pe toate arterele principale carosabilul era „la negru”, se circula foarte bine, la fel şi pe multe artere secundare.
Remarcabil este şi faptul că, încă de dimineaţă, o bună parte dintre trotuarele cele mai intens circulate erau deja deszăpezite. În privinţa acestora, foarte importantă este şi implicarea agenţilor economici, care trebuie să cureţe trotuarele acolo unde îşi desfăşoară activitatea, dar şi a populaţiei, care are datoria de a interveni la deszăpezire şi combaterea poleiului, în zona locuinţelor.
„Acţiunile de deszăpezire au fost iniţiate de cum a început să se pună zăpada, încât în intervalul orar 14.00-18.00 s-a acţionat pentru combaterea zăpezii şi poleiului cu 10 utilaje mari pentru străzile principale şi 3 utilaje mici pentru străzile înguste şi trotuare. Ulterior, numărul de utilaje aflate în teren s-a suplimentat în două rânduri, astfel încât în timpul nopţii s-a acţionat cu 17 utilaje mari şi 6 utilaje mici pentru străzile înguste şi trotuare”, a precizat viceprimarul Lucian Harşovschi, care coordonează acţiunile de deszăpezire din municipiul reşedinţă de judeţ.
Utilajele au acţionat cu prioritate pe arterele principale şi intrările în oraş: pe străzile Parcului, Brădetului, Victor Babeş, Plevnei, Căpitan Grigore Andrei, în Cartierul Tinereţii, pe Calea Burdujeni, Aleea Dumbrăvii, Gh. Doja, Câmpului, Mitocelului, Sofia Vicoveanca, 1 Mai, George Enescu, Vasile Grecu, Nicolae Iorga, Eternităţii, Vasile Pârvan, Calea Unirii, Ciprian Porumbescu, Mihai Viteazul etc.
Din nou, cele mai multe probleme întâmpinate au fost din cauza autoturismelor parcate necorespunzător.
În zori de zi, o parte din utilaje s-au retras la garaj, dar în schimb au fost introduse şi echipe de combatere manuală a poleiului pentru trotuare şi pentru trecerile de pietoni (14 persoane). De asemenea s-a procedat la curăţarea zăpezii şi combaterea poleiului pe esplanada Casei de Cultură.
Eventualele probleme care apar în perioada de iarnă şi care afectează traficul rutier sau pietonal pot fi sesizate la Dispeceratul Diasil: 0731 996 856 sau la Dispeceratul Primăriei Suceava: 0230 212 696, int. 154, 254, e-mail: salubrizare@primariasv.ro.
Comentarii