Un tânăr în vârstă de 28 de ani s-a izbit cu maşina într-o pompă de alimentare cu carburat în timp ce gonea cu poliţia pe urmele sale. Tânărul a vrut să se sustragă controlului oamenilor legii pentru că era băut, iar permisul de conducere îi fusese suspendat.  

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00.00, în timp ce acționa pe DJ 209G din comuna Straja, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia. După aproximativ 300 de metri, bărbatul de la volan a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu pompa de alimentare a unei stații de alimentare cu carburant din zonă.

Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un localnic de 28 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere reținut pentru o abatere rutieră săvârșită pe teritoriul Germaniei, având perioada de suspendare 04.12.2017-03.03.2018.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de„conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.