Vineri, 28 februarie 2020, începând cu ora 17.00, în Sala de evenimente a Muzeului de Istorie, parte a Muzeului Național al Bucovinei, va avea loc lansarea cărții cu numele ”Kalimera”, scrisă de jurnalistul Neculai Roșca.
Evenimentul are loc chiar cu puțin înainte de ziua de naștere a autorului – 1 martie, care și-a făcut astfel singur cadou, lansând cea de-a treia carte, după ”Consemnat” (2018) și ”Lapte și miere” (2019).

”Kalimera înseamnă mai mult decât buna dimineața, înseamnă un sentiment de prietenie veșnică, fiindcă așa am înțeles noi, acum peste 40 de ani, că acest cuvânt poate să semnifice o relație interumană până la capătul vieților noastre.

În carte este vorba despre prietenie necondiționată, luptele pe care le-am purtat în vremea tinereților noastre și despre consecințele care ne-au reconstruit viața dincolo de imaginea bucolică a peșterii Gotca, de deasupra Chiliei lui Daniil Sihastrul, denumită de noi Kalimera”, a precizat autorul, Neculai Roșca, care așteaptă ca prietenii și cunoștințele să-i fie alături la evenimentul de lansare.