Copile drag, din oricare parte de țară,
Cursurile s-au suspendat până după Sărbătorile Pascale. Dacă vrei, poți să fii parte a soluției.

Ce poți face în tot acest timp?
 

Petrece cât mai mult timp acasă. Limitează ieșirile în spațiul public la strictul necesar. Verifică-ți rezistența la autoizolare. Joacă-te mai mult cu părinții și bunicii. Ajută-i și la treburile casei. Spală-te des pe mâini, îngrijește-te mai mult de igiena ta și de curățenia din casă, ai grijă de animalele de companie și de flori. Visează și scrie-ți gândurile, fă primii pași pentru a-ți atinge scopul.

Împrietenește-te mai mult cu cărțile din biblioteca ta sau cu e-book-uri, cărți disponibile on-line.
Poți găsi aici http://cartibunegratis.blogspot.com/p/catalog-de-carti-grat… cele mai bune cărți din literatura română clasică.

Exersează și învață matematică, urmărind filmele de matematică online pe Înțelegi Matematica; filmele mquest.ro urmăresc programa școlară, explicațiile sunt clare, fundamentate pe multe exemple și orientate către înțelegere.
https://mquest.ro/…
Antrenează-ți creierul pentru performanțe școlare cu ajutorul jocurilor on-line pentru a-ți cultiva atenția, concentrarea sau pentru a asimila tehnici de învățare accelerată, care îți vor fi de mare folos când vom relua cursurile https://www.brainiq.ro/. Antrenamentul mental BrainIQ îți va oferi un mod educativ și distractiv de îmbunătățire a memoriei, a atenției și a gândirii. Și asta fără timp irosit inutil!

Urmărește filme documentare pe platforma: http://docuart.ro
Urmărește spectacole on-line, de exemplu piesele de teatru transmise live în luna martie: https://tinyurl.com/qu8cwb7 sau poți asculta bijuterii ale teatrului radiofonic aici: http://www.radio-arhive.ro/teme/teatru-radiofonic/251 sau aici: http://eteatru.ro.

Poți deveni un mic regizor sau actor, împreună cu prietenii tăi, transformând o carte pe care ați citit-o într-un trailer: https://www.facebook.com/booviefestival/.

Poți să faci tururi virtuale ale muzeelor din România sau din lume: http://www.cimec.ro/muzee/muzee-cu-tur-virtual.html
Descoperă canale noi educaționale, fascinante, de exemplu, pe YouTube: https://blog.feedspot.com/educational_youtube_channels/

Poți urmări experimente științifice împreună cu Profesorii Trăsniți: https://www.youtube.com/channel/UCT0VdzX-D0X8d7W1kRsPvsw.

Învață să desenezi 3D pe calculator sau să editezi video cu softuri liber accesibile on-line: https://download.cnet.com/design-modeling-3d/ sau aici: https://www.nchsoftware.com/videopad/index.html
Învață o limbă străină on-line: https://www.loecsen.com/ro sau https://ro.duolingo.com. Îți poți îmbunătăți cunoștințele în limba engleză cu scurte selecții din filme și exerciții aici: https://www.englishcentral.com/browse/videos.

Urmărește un curs gratuit pe Khan Academy: https://www.khanacademy.org/.
Lucrează cu prietenii tăi la proiecte pe care le agreați, pe mail, Whatsapp, Facebook, GoogleDrive, TikTok etc. Descoperă noi resurse educaționale: https://www.eduapps.ro/resurse-educationale/
Învață cum să comunici în siguranță și bine pe rețelele sociale: https://learndigital.withgoogle.com/atelieruldigital/courses sau cum să înveți online: https://www.futurelearn.com/cour…/learning-and-collaborating.
Și profesorii tăi lucrează în perioada aceasta la proiectarea unor activități cu suport digital (https://adservio.ro/https://www.eduapps.ro/www.suntprofesor.rohttps://iteach.ro/) la care vei fi putea participa în zilele ce vor urma.

Și, cel mai important, reține faptul că măsura privind suspendarea cursurilor a fost luată spre binele tău și al celor din jur.
(foto preluată de pe https://www.facebook.com/primariamunicipiuluiaiud/;
sugestii preluate și de pe https://inaco.ro/ghidul-inaco-pentru-scolari/…)

 

Prof. Daniela Ceredeev, directorul Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița