Președintele PMP Suceava, Marian Andronache, a anunțat că această formațiune politică i-a solicitat ministrului de Interne, Marcel Vela, crearea de urgență, prin Grupul de Comunicare Strategică, a unui portal pe care să fie afișate, în timp real, informații detaliate despre persoanele aflate în izolare, carantină, infectate cu Covid-19 și decedate, la nivel de județ, localitate, stradă sau cartier.

Marian Andronache a spus că această solicitare a fost făcută ținând cont de înrăutățirea situației la nivel național și de numărul persoanelor infectate în continuă creștere. Andronache a spus că acest portal pentru prezentarea în timp real a statisticilor legate de incidența coronavirusului COVID-19 ar trebui creat în cursul acestei săptămâni. Liderul PMP Suceava a precizat că românii trebuie să știe în timp real care este numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus din localitățile în care trăiesc, pentru a putea lua măsuri drastice de protecție.

De asemenea, Marian Andronache a precizat că PMP recomandă ca, în municipiul București, în municipii și orașe mari din țară, să se menționeze strada sau cartierul unde există cetățeni infectați cu COVID-19. El a adăugat că acest nou portal ar trebui să conțină statistici, în timp real, privitoare la numărul persoanelor infectate și județele și localitățile de proveniență; numărul deceselor, informație însoțită de vârsta acestora, data decesului și localitatea și județul de proveniență; numărul celor recuperați, iar aceleaşi reguli ar trebui să fie aplicate și pentru persoanele aflate în carantină sau în izolare.