Primul caz de infectare cu COVID-19 din județul Suceava, un bărbat în vârstă de 71 de ani, confirmat pozitiv în data de 3 martie, s-a vindecat de noul coronavirus și a fost externat de la Clinica de Boli Infecțioase din Iași.

Bărbatul, locuitor al comunei Mălini, s-a întors în Suceava din Lombardia - Italia în data de 28 februarie a.c. şi a stat în autoizolare la domiciliu după revenirea în țară. La scurt timp a început să aibă simptome sugestive pentru COVID-19 și a fost internat în secția Boli Infecțioase a Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, în data de 2 martie. Având în vedere simptomele și istoricul de călătorie în Italia, pacientului i s-au recoltat probe pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieşit pozitiv, astfel încât conform protocolului de la acea vreme, a fost transferat la Iași.

De precizat că persoana respectivă are o afecțiune oncologică, acesta fiind și motivul pentru care a fost în Italia, pentru chimioterapie.

Pacientul din Suceava a fost al şaselea caz de infectare cu noul coronavirus în România și primul din județul nostru și din Moldova. Din județ, până acum sunt confirmați ca vindecați de COVID-19 trei pacienți, doi care au fost tratați la Iași – bătrânul de 71 de ani şi un bărbat din Bosanci, și unul la Suceava – medicul infecționist Olguța Sturdza.