Primele doze dintr-o donație de 18.000 de cutii de hidroxiclorochină, medicament folosit în tratamentul pacienților infectați cu COVID-19, făcută de compania Sanofi România Ministerului Sănătății, au ajuns la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, printr-un comunicat postat pe site-ul ministerului. Ministrul a mulțumit public companiei Sanofi, arătând că „la Spitalul Județean de Urgență <Sf. Ioan cel Nou> Suceava și la Spitalul Județean Arad, acolo unde stocurile de hidroxiclorochină erau pe roșu, primele doze din această donație au și ajuns”.

Ministrul Nelu Tătaru a mai afirmat că hidroxiclorochina este un medicament de primă necesitate folosit pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, iar „donația consistentă venită din partea companiei Sanofi România este o gură de oxigen care ajută sistemul medical românesc să trateze 45.000 de pacienți infectați”. „Le mulțumesc public, iar gestul lor ne dă încredere că prin solidaritate și uniți putem câștiga lupta cu acest dușman invizibil, cum este noul coronavirus”, a declarat ministrul Sănătății. Acesta a mai spus că medicamentele donate sunt deja în depozitul de la Unifarm și vor ajunge imediat la 64 de spitale în care sunt tratați pacienții infectați cu COVID-19. Cele 18.000 de cutii înseamnă 1.080.000 de doze de hidroxiclorochină, care vor ajunge pentru tratamentul a peste 45.000 de pacienți din România.

Donația s-a realizat prin compania Ministerului Sănătății, Unifarm. Reprezentanții Sanofi au precizat că „lucrăm în continuare cu autoritățile din România pentru a sprijni acțiunile derulate de profesioniștii din domeniul sănătății pentru depășirea cât mai rapidă a acestei situații de criza”, conform comunicatului de pe site-ul Ministerului Sănătății.