Nicolae Bahan, bărbatul care a murit în Germania în timp ce se afla la cules de sparanghel, a fost înmormântat sâmbătă dimineață în cimitirul din localitatea natală, Solca. Sicriul cu trupul bărbatului în vârstă de 57 de ani a ajuns cu puțin timp înainte de procesiunea de înmormântare.

Administratorul firmei de pompe funebre care a adus din Bad Krozingen corpul neînsuflețit al bărbatului, Răducu Breabăn, a declarat că au mers direct la cimitir, conform procedurilor.

„Sâmbătă dimineață am ajuns, astăzi l-au înmormântat, cu o slujbă religioasă scurtă”, a afirmat Răducu Breabăn.

La slujba care s-a ținut în cimitir au participat numai șase persoane, inclusiv preotul din Solca, Mugurel Martiniuc.

”Aveau toate actele de înhumare traduse în limba română și în felul acesta am putut să-l îngropăm. Nu știu să fi fost făcută o autopsie. Poate ea este, dar eu nu am văzut nici un act de genul ăsta”, a precizat preotul Mugurel Martiniuc.

Pe ultimul drum, Nicolae Bahan a fost condus doar de o fiică, restul rudelor, inclusiv soția, fiind încă în Germania. Având în vedere că bărbatul ar fi fost diagnosticat și cu COVID-19 în afara unei boli cardiace, soția acestuia a fost plasată în carantină la ferma din Germania unde s-a produs decesul. De altfel, o rudă a lui Nicolae Bahan se pare că era confirmată cu noul coronavirus, iar potrivit ziariștilor germani, în ultimele zile alte trei persoane care lucrează la aceeași fermă ar fi contractat boala.

Nicolae Bahan era plecat la cules de sparanghel încă din luna martie, iar înainte de muri, pe 11 aprilie, a acuzat simptome de răceală, iar evoluția a fost rapidă și, din păcate, bărbatul a murit.

Acest deces, dar și condițiile oferite de fermierii din Germania pe linia protecției împotriva COVID-19 au stârnit interesul presei din această țară, care a făcut anchete pentru a afla ce se petrece de fapt în locurile de cazare și pe câmpurile unde se recoltează sparanghel.

Sandrinio NEAGU, Dana HUMOREANU