Numărul sucevenilor care au căzut victime noului coronavirus a ajuns, duminică, 3 mai, la 148. Grupul de Comunicare Strategică a informat asupra a cinci noi decese, dintre care unul al ambulanțierului de la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava. Conform informării transmise de GCS, acesta a fost internat în data de 12 aprilie în Spitalul Județean de Urgență Suceava, apoi transferat în 24 aprilie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, la Terapie Intensivă. A fost ventilat non-invaziv până în data de 29 aprilie, când a suferit un stop-cardiorespirator. A fost resuscitat, apoi intubat și ventilat mecanic. Ambulanțierul fusese testat pentru COVID-19 în data de 13 aprilie și a fost confirmat pozitiv în data de 17 aprilie, la spitalul din Suceava. A murit în data de 2 mai. GCS precizează că bărbatul nu suferea de alte boli.

Al doilea deces este al unui sucevean în vârstă de 66 ani, dializat, cu boală renală cronică. A fost testat în data de 16 aprilie, confirmat cu COVID-19 în 18 aprilie și a fost internat în aceeași zi în Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția Nefrologie.  A decedat în data de 2 mai.

Un alt bărbat, în vârstă de 71 de ani, suferind de hipertensiune arterială, sindrom reumatoid și de obezitate, conform GCS, a fost testat pentru COVID -19 în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalul Județean de Urgență Suceava, confirmat în data de 23 aprilie și internat în aceeași zi în secția Neurologie a spitalului. A murit în 2 mai.

Alte două decese sunt ale unor persoane vârstnice, asistate în cămine de profil. Este vorba despre o femeie în vârstă de 85 de ani, testată și confirmată cu COVID-19 în data de 13 aprilie, care suferea de neoplasm de sân operat, cu metastaze, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială și hemoragie digestivă superioară, decedată în data de 2 mai, și o femeie în vârstă de 82 de ani, care a fost internată în perioada 5-28 aprilie în Spitalul Municipal Rădăuți, pentru infecție bacteriană nespecificată și boală pulmonară interstițială. A fost testată în data de 6 aprilie pentru COVID -19 și a primit rezultat negativ în data de 9 aprilie. La întoarcerea în cămin, a fost retestată în 29 aprilie și confirmată pozitiv la 1 mai, la laboratorul UMF Cluj-Napoca. Confirmarea a venit la o zi după ce a murit, în data de 30 aprilie. Drept comorbidități, GCS indică hipertensiunea arterială.