Deputatul sucevean Alexandru Băișanu, care va fi viitorul lider al Organizației Județene Suceava a Partidului Puterii Umaniste (social – liberal), a solicitat formarea unei comisii parlamentare de anchetă care să verifice ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Județean Suceava pe perioadei pandemiei de coronavirus. Alexandru Băișanu a spus că această comisie trebuie să verifice „dezastrul de la Spitalul Județean Suceava”, care sub o proastă administrare s-a transformat într-un adevărat focar de infecție Covid-19.

„Voi propune Parlamentului României o comisie de anchetă cu ceea ce s-a întâmplat la spitalul din Suceava, pentru că 25% din morţii din România vin din Suceava, dar şi pentru că peste 20% din infectaţii din România sunt din judeţul Suceava. Iar lucrul acesta este nepermis pentru un judeţ şi un oraş atât de frumos, dar atât de prost gestionat. Iar toate lucrurile acestea trebuie să iasă la iveală”, a declarat Alexandru Băişanu.

El a solicitat ca din comisia de anchetă să facă parte și reprezentanți ai DNA, Curții de Conturi și ai Ministerului Sănătății. Pe de altă parte, Băișanu a spus că din punctul său de vedere, cu o administrație eficientă, județul Suceava ar putea să devină o mică Elveție. „În zece ani Bucovina poate să ajungă Elveţia României. Trebuie doar să înţelegem că există un proiect, să-l susţinem cu toţii, nu un candidat neapărat, ci un proiect care pus pe masă va arăta de unde vin banii, unde se duc aceşti bani, de ce trebuie dezvoltate zonele respective. Și asta se va face pe baza unor anchete sociologice de data aceasta care vor scoate în evidenţă care e nevoia fiecărei localităţi din judeţul Suceava”, a încheiat Alexandru Băișanu.