Compania EGGER, unul dintre cei mai mari angajatori din județul Suceava, a venit în sprijinul celor din linia întâi prin donații repetate realizate încă de la primele semne ale răspândirii pandemiei în România.

Îmbunătățirea serviciilor de sănătate este una dintre prioritățile companiei EGGER în România din ultimii 12 ani. Criza generată de coronavirus, în mod special în Suceava – unul dintre cele mai afectate județe la nivel național, necesită o atenție sporită și implicarea tuturor pentru a depăși această situație cu bine.

Astfel, EGGER a decis să ajute imediat ce numărul de cazuri confirmate pozitiv cu noul coronavirus din județul nostru a început să crească.

EGGER a sprijinit munca eroilor din prima linie, atât financiar, cu 25.000 euro, cât și cu echipamente de protecție și cu circa 7.000 de litri de dezinfectant.

“Perioada pe care o traversăm este una dificilă pentru noi toți, îndeosebi pentru personalul medical. Suntem alături de aceștia și ne-am arătat sprijinul și deschiderea spre a ajuta. Evoluția evenimentelor locale, inclusiv decizia de a transforma Spitalul Municipal Rădăuți în spital de resort și Spitalul Județean Suceava în spital dedicat COVID-19, ne-a determinat să ne mobilizăm cât mai repede pentru a da o mână de ajutor. Totodată, am oferit dezinfectant comunităților locale din proximitatea fabricii pentru a-i sprijini în demersurile de combatere a noului coronavirus. Suntem plăcut surprinși de mobilizarea pe care am văzut-o în această perioadă, atât a localnicilor, cât și a companiilor, pentru sănătatea tuturor”, a declarat Alina Chifan, director comercial în cadrul EGGER România.

 

Spitalul Municipal Rădăuți, principalul beneficiar al donațiilor generoase

Spitalul Municipal Rădăuți a fost prima unitate medicală care a beneficiat de sprijinul oferit de compania EGGER, respectiv cei 25.000 euro care au fost alocați pentru achiziția de echipamente de protecție atât de necesare personalului medical.

Din suma alocată, conducerea spitalului a achiziționat următoarele produse: 40.000 de botoși de unică folosință, 15.000 de mănuși de examinare, 10.000 de bonete medicale de unică folosință, peste 4.000 de măști de protecție cu 3 straturi, 4.000 de mănuși nitril, 1.250 de măști FFP3, 600 de bonete tip astronaut, peste 500 de halate de unică folosință și peste 300 de combinezoane de protecție.

Ulterior, Spitalul Municipal Rădăuți a mai primit o donație de 4.000 măști de protecție cu 3 straturi și dezinfectant din partea EGGER.

La rândul său, Spitalul de Urgență Suceava a primit 406 litri de alcool medicinal și 700 de combinezoane medicale. Alte 300 de combinezoane au fost alocate Serviciului de Ambulanță Rădăuți, iar către salvatorii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bucovina – Suceava au fost distribuite 5.000 de măști de protecție, 500 de combinezoane cu glugă și 500 de litri de dezinfectant.

 

Peste 6.000 litri de dezinfectant donat către comunitățile locale și spitale

Dezinfectantul a fost și continuă să fie la mare căutare, atât de către unitățile medicale și alte instituții aflate în prima linie, cât și de fiecare persoană pentru uzul propriu. Din dorința de a sprijini comunitatea locală în demersurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, compania EGGER a donat către comunele și municipiul învecinat peste 3.000 litri de dezinfectant.

Totodată, Primăria municipiului Suceava și Primăria orașului Siret au beneficiat de câte o donație de 1.000 de litri de dezinfectant, alți 1.000 de litri fiind trimiși la Spitalul Municipal Rădăuți.

 

800 de litri de dezinfectant și 800 de măști de protecție pentru școlile și colegiile din Rădăuți 

Reîntoarcerea elevilor la școală, chiar și parțial, reprezintă o preocupare pentru mulți părinți, dar și pentru cadrele didactice.

Respectarea măsurilor de prevenție este esențială pentru bunul mers al lucrurilor și pentru sănătatea celor în cauză. Compania EGGER vine în sprijinul responsabililor din școlile și colegiile din municipiul Rădăuți prin donații de dezinfectant și măști de protecție.

Astfel, cele 8 unități de învățământ din Rădăuți vor primi fiecare câte 100 litri de dezinfectant și 100 de măști de protecție individuale până la reîntoarcerea elevilor la cursuri.

 

Companie internațională, cu peste 800 de angajați la Rădăuți

Implicarea EGGER în sprijinirea comunității sucevene în timpul pandemiei de coronavirus este justificată în principal de faptul că este unul dintre principalii angajatori din județ, cu peste 800 de angajați la fabrica de la Rădăuți, unde sunt produse plăci de PAL brut și melaminat pentru industria mobilei, precum și plăci OSB pentru industria construcțiilor din lemn și sectorul retail. EGGER a investit aproape jumătate de miliard de euro în dezvoltarea unității strategice de producție din Rădăuți care a devenit o locație de producție complet integrată și dotată cu tehnologie de ultimă generație.