După ce au citit în cotidianul Monitorul de Suceava povestea lui Vasile Rosnovan, în vârstă de 67 de ani, din satul Mihoveni, comuna Șcheia, care trăiește sub limita subzistenței, un grup de taximetriști suceveni au adunat bani și i-au cumpărat bărbatului alimente. Ei i-au oferit bătrânului și 270 de lei. Lucian Varariu a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj: „La inițiativa colegului nostru Marian Ciornei, un grup de taximetriști din Suceava a sărit în ajutorul bătrânului, fiecare cu ce a putut. Unii au făcut chetă, alții au făcut câte un pachet, iar colegul Marinică s-a deplasat la Mihoveni cu toate pachetele”.

Având un venit foarte mic, de 130 de lei/lună, bărbatul nu a reușit să-și achite facturile la energie electrică și a fost deconectat.Grupul de taximetriști inimoși vor să adune bani și să-i achite bărbatului facturile restante la E.ON. Locuința trebuie reconectată la rețeaua de energie electrică. De pe pagina de Facebook a lui Lucian Varariu aflați mai multe date despre cum puteți să vă implicați în acest caz social.

 

  • În evidența Fundației Umanitare Nord 2001 / Sânge pentru România

 

Despre cazul bărbatului din Mihoveni noi am aflat de la reprezentanții Fundației Umanitare Nord 2001 / Sânge pentru România. Bărbatul este în evidența fundației de mai bine de doi ani. Președinta acesteia, dr. Georgeta Iacov, s-a interesat periodic de situația bărbatului și i-a trimis alimente atât de necesare traiului de zi cu zi.

Fundația încearcă în continuare să-l ajute pe acest bărbat să supraviețuiască, dar nu este suficient. Din păcate, el nu este singura persoană care se confruntă cu o astfel de situație grea. Viața acestui bărbat, care trăiește la propriu în mizerie, se poate schimba dacă alături de fundație vor veni și alți oameni de bine care să ajute, așa cum sunt taximetriștii suceveni și alți oameni de bine care l-au vizitat pe bărbat în aceste zile și i-au dus alimente. La fel, pot fi salvați alți zeci de oameni necăjiți, care nu ies în stradă să cerșească, dar a căror viață este sub limita subzistenței. Cei care doresc să sprijine Fundația Umanitară Nord 2001 / Sânge pentru România, pentru ca, împreună, să ajute oameni necăjiți, pot să depună sume de bani în contul Fundației Umanitare Nord 2001, deschis la Unicredit Bank Suceava: RO13 BACX 0000 0032 4475 3000, în lei, sau RO83 BACX 0000 0032 4475 3001, în euro, Cod SWIFT/BIC: BACXROBU și pe site-ul Fundației www.funord2001.ro, direct cu cardul, #donezEU.