Povestea dramatică a unei familii din Râșca, care are 10 copii, și care într-o clipă a pierdut toată agoniseala, în timpul unui incendiu, publicată marți, în Monitorul de Suceava, a impresionat multă lume. În incendiu au ars grajdul și magazia din lemn în totalitate, hainele și rechizitele copiilor, dar și electrocasnice, o betonieră și bunuri alimentare.

Echipa Centrului Social Maria Ward, Tonino Rossi, Fortunata și Mihalache Alexandru, nu a rămas indiferentă la suferința unor copii nevinovați. Ei au dăruit familiei Mona şi Marian Veghenie și copiilor loralimente (pui, șuncă, salam, orez, făină, zahăr, ulei, griș, pastă de tomate, delikat, paste, zacuscă etc.), fructe (banane, mere), dulciuri, haine pentru toate vârstele, jucării și jocuri educative, farfurii și o plapumă de lână. „Ajunși la Râșca, marți seară, 26 mai, i-am găsit pe cei 12 membri ai familiei în curte. Ce era ars fusese deja curățat. Mama se ocupa de copii, iar tata, împreună cu câteva rude, lucra la o căsuță mică pe care o au în construcție de ceva vreme. Copiii ne-au întâmpinat foarte curioși și entuziasmați. Vasilica, cea mai vorbăreață, ne-a arătat ce a lucrat la matematică și mama ne-a arătat temele, când și când trimise de pe singurul telefon, pe WhatsApp, pentru doar câțiva dintre copii”, ne-au povestit reprezentanții Centrului Social Maria Ward. Pentru că și Centrul Social Maria Ward a trecut la un moment dat prin momente mai dificile, oamenii de aici știu ce înseamnă să ai nevoie de ajutor imediat. De aceea, echipa Centrului Social Maria Wardeste mereu alături de cei aflați în suferință. „Mulțumim tuturor celora care sprijină Centrul Social Maria Ward. Binele făcut se întoarce în comunitate”, este mesajul lor.

Cei care doresc să sprijine activitățile Centrului Social Maria Ward o pot face donând în conturile Asociației I.S.E.A.: Cont lei: RO61BTRL06101205I84616XX, Cont euro: RO36BTRL06104205I84616XX, SWIFT: BTRL RO 22XX, CIF: 24234750.