Patru indivizi din Voitinel, din care trei din neamul Beghean, au fost prinși în noaptea de joi spre vineri în timp ce transportau într-o căruță 6 capre și oi pe care le furaseră de la o femeie din Gălănești. Căruța a fost observată de un echipaj al Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce efectua serviciul de patrulare şi control trafic rutier pe drumul județean 178F.

În zona localității Voitinel, acolo unde ajunsese căruța, polițiștii i-au cerut celui care o conducea să oprească. Numai că bărbatul care se știa cu musca pe căciulă a încercat să scape cu fuga. La un moment dat a intrat pe o stradă betonată îngustă, iar doi dintre cei care se aflau în căruță au sărit și au fugit în direcții diferite. A fost prins doar cel care conducea căruța, și care le-a povestit apoi polițiștilor și cine erau celelalte persoane.

Hoții au povestit și cum anume au acționat. Ei s-au deplasat într-o zonă izolată, în apropierea luncii râului Suceava, acolo unde se aflau animalele, au desfăcut mai multe scânduri de la gardul împrejmuitor și au sustras din adăpostul de animale cele trei ovine și trei caprine cu care au plecat spre Voitinel. Calul și căruța au fost indisponibilizate, iar un judecător va decide ce se va întâmpla mai departe. Animalele în valoare totală de 5.000 de lei au fost recuperate și predate proprietarului de drept. Cei patru bărbați sunt cercetați acum pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.