Taxa de parcare la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava se reintroduce, de săptămâna viitoare, a anunțat, vineri, în conferință de presă, managerul unității medicale, dr. Anatolii Buzdugan.

Taxarea a fost suspendată pentru angajații spitalului, pe perioada stării de urgență și a stării de alertă. „Nu avem motive să prelungim suspendarea taxei de parcare”, a precizat dr. Buzdugan.

Acesta a spus că a fost reluat, de asemenea, pontajul electronic, încă de la începutul acestei luni.

Taxa de parcare la Spitalul de Urgență Suceava a fost introdusă la 1 noiembrie 2018. În curtea corpului principal al unității medicale și la spitalul vechi sunt peste 450 de locuri de parcare cu plată și 23 de locuri fără plată, situate la intrarea în „Spitalul Nou”, pe poarta 2, înainte de barieră. Locurile fără plată sunt exclusiv pentru pacienții și vizitatorii care petrec mai puțin de o oră în incinta unității medicale. Angajații spitalului au posibilitatea să achiziționeze abonament de parcare, cu 100 de lei lunar. Înainte de epidemia cu Covid-19, încasările lunare din taxa de parcare se ridicau la circa 30.000 de euro. Banii au folosiți în totalitate pentru curățenie, întreținerea curții, a parcărilor și a căilor de acces, precum și pentru construirea fântânii arteziene din fața intrării principale.