Un incendiu izbucnit în timpul nopții la o gospodărie din orașul Vicovu de Sus a distrus o magazie și adăpostul de animale, ucigând toate viețuitoarele din interior.

Alarma a fost dată în jurul orei 04.00 a nopții de vineri spre sâmbătă, când au fost observate flăcări la anexele unei gospodării din oraș și a fost solicitată intervenția pompierilor. Pompierii Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus și ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătoriii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Vicovu de Sus, au ajuns la locul incendiului cu patru autospeciale de stingere. La sosirea echipajelor incendiul cuprinsese două anexe gospodărești, existând pericol de propagare la casa de locuit a proprietarului, precum și la o locuință învecinată, aflată la doar un metru distanță de construcțiile cuprinse de flăcări. Intervenția a durat circa două ore, timp în care focarele de foc au fost izolate și apoi lichidate.

În incendiu au ars adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 65 metri pătrați, din păcate în interiorul grajdului pierind trei cai, o vacă și un porc. A fost distrusă de asemenea o magazie pe o suprafață de 35 metri pătrați și alte bunuri din gospodărie.

Cercetările efectuate după lichidarea incendiului au stabilit că flăcările au izbucnit din interiorul adăpostului de animale, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la conductori electrici cu improvizații. Din fericire nu au fost victime omenești, iar pompierii au salvat cele două case de locuit, aflate la distanțe mici de locul incendiului.