Spitalul Municipal Rădăuți are posibilitatea de a obține o finanțare din bani europeni în valoare totală de 7.298.096,92 euro. Este vorba de un proiect care va fi depus pe axa prioritară 9 din Programul Operațional pentru Infrastructură Mare. În acest context, Spitalul Municipal Rădăuți a finalizat documentația tehnico-economică, iar Consiliul de Administrație al unității medicale a avizat vineri indicatorii proiectului. Este vorba de platforma denumită Consolidarea capacității Spitalului Municipal Rădăuți în identificarea și tratarea infecției cu COVID-19.

Traian Andronachi, managerul Spitalului Municipal Rădăuți, a precizat că accesarea acestor fonduri ar fi un pas uriaș pentru unitatea medicală pe care o conduce.

”Luni vom depune dosarul la Direcția de Sănătate Publică Suceava pentru a obține viza necesară, iar ulterior se va încărca în programul electronic My SMIS în vederea evaluării și contractării proiectului. Pe această cale vreau să-i mulțumesc consilierului local Florin Preda, care s-a implicat voluntar pentru a ne sprijini”, a arătat Traian Andronachi.

La rândul său, consilierul local rădăuțean Florin Preda a spus că a găsit deschidere totală din partea conducerii Spitalului Municipal Rădăuți pentru acest proiect de combatere a SARS-CoV2.

”Este cel mai mare proiect din județul Suceava în domeniul medical prin care sperăm să atragem fonduri europene, iar dacă va fii acceptat va viza achiziția de echipamente”, a detaliat Florin Preda.