Un echipaj de la Postul de jandarmi montan Câmpulung Moldovenesc, care acționa miercuri seară pe drumurile forestiere din Moldovița, a depistat un camion care efectua al doilea transport de material lemnos cu același aviz de însoțire. După monitorizarea transportului și verificările efectuate, jandarmii au constatat că un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Moldovița, transporta ilegal cantitatea de 39,5 mc lemn gater și de foc, din specia rășinoase.

Mai concret, bărbatul fusese oprit în trafic o dată de jandarmi, în jur de ora 18.00, cu un transport de lemn, însoțit de aviz. Aproximativ trei ore mai târziu, același șofer efectua un al doilea transport, cu aceeași cantitate, însă pe același aviz.

Lemnul a fost ridicat în vederea confiscării şi predat în custodia Ocolului Silvic Moldovița. Șoferul a încasat o amendă de 10.000 de lei pentru transportul de material lemnos, în mod repetat, în baza aceluiași aviz de însoțire, neregulă prevăzută de Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.