Elevii claselor a II-a și a III-a din cadrul Școlii Gimnaziale Zvoriștea, sub coordonarea prof. Ioana-Maria Cojocariu, au participat la ,,Cea mai mare lecție din lume”, prin activități educative legate de respectarea regulilor pentru reducerea transmiterii coronavirusului, precum și acțiunile colective pentru diminuarea schimbărilor climatice.

Activitățile s-au desfășurat pe parcursul a mai multor zile. Copiii au aflat cum să se debaraseze responsabil de aceste materiale, în siguranță atât pentru oameni, cât și pentru natură. De asemenea, au fost îndrumați să vină cu idei de acțiuni colective pentru ca în localitățile lor să nu mai existe astfel de obiecte aruncate la întâmplare.

,,Este o zi din an, 20 noiembrie, în care trebuie să dăm volumul mai tare pentru a-i auzi pe copii, o zi în care clădiri emblematice din România și din lume sunt iluminate în albastru, și o zi în care elevii pot participa la cea mai mare lecție din lume. Este o zi în care sărbătorim Convenția ONU cu privire la drepturile copilului, adoptată în urmă cu 31 de ani. A fost o oră de dezbatere interactivă, în care elevii au identificat acțiuni care au contribuit la evoluția și progresul propriei copilării, dar și identificarea unor problemele globale care afectează mediul înconjurător. Pentru feedback, elevii au realizat desene individuale. Una dintre teme a fost <De ce plânge pădurea?>”, a spus prof. Ioana-Maria Cojocariu. Vă reamintim că, în fiecare an, UNICEF organizează  „Cea mai mare lecție din lume” („World Largest Lesson”), cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului (20 noiembrie), dată care marchează adoptarea Convenției cu privire la drepturile copilului.