Polițiștii Secţiei 4 Rurală Gălăneşti au fost nevoiți să urmărească mai bine de 4 km o mașină al cărei șofer a refuzat să oprească la semnalele oamenilor legii. S-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică, aproape de miezul nopții. La un moment dat, echipajul a observat pe drumul național 2H, în localitatea Putna, un autoturism marca BMW, cu numere de înmatriculare provizorii.

Pentru că aveau suspiciuni cu privire la această mașină, polițiștii au încercat să o oprească, numai că șoferul în loc să tragă pe dreapta a călcat și mai mult pedala de accelerație. După o urmărire de câțiva kilometri, șoferul fugar a virat pe un drum comunal din Putna, iar mai apoi pe un teren arabil, unde s-a împotmolit. În acel moment, de pe cele două locuri din față au coborât două persoane care au început să fugă în direcții diferite. Polițiștii au reușit să-l prindă pe ocupantul locului din dreapta, un tânăr din comuna Vicovu de Jos. De la acesta au aflat că la volan se afla Marian Văduva, tot din Vicovu de Jos. Ulterior, polițiștii au aflat de ce șoferul încerca să scape cu fuga.

Seria de șasiu a autoturismului marca BMW nu figura în bazele de date ale Poliției Române, iar Marian Văduva nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.