Un copil în vârstă de doar o lună, cu Covid-19, a fost transferat, luni, în stare gravă la Spitalul de Copii din Iași. Purtătorul de cuvânt al Spitalului de  Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, dr. Dan Teodorovici, a declarat că bebelușul, din Mănăstirea Humorului, a fost adus la spital duminică după-amiază, cu insuficiență respiratorie. Testat pentru Covid-19 cu test rapid antigen, rezultatul a fost pozitiv.

Doctorul Teodorovici a precizat că radiografia toracică a arătat modificări la nivel cardiac, astfel încât medicii au suspectat o malformație cardiacă, motiv pentru care s-a decis transferul la o clinică de specialitate din Iași. Copilul a fost transferat intubat, starea lui fiind foarte gravă. Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Suceava a mai spus că ulterior atât copilul, cât și mama au fost confirmați pozitivi cu Covid-19 la testul RT PCR.

Fetița în vârstă de doar o lună de zile, transferată de la Spitalul de Urgență Suceava la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași, este în continuare în stare foarte gravă. Purtătorul de cuvând al spitalului din Iași, dr. Lucian Cernahoschi, a declarat că fetița este intubată, ventilată mecanic și că la examenul imagistic au fost confirmate și leziuni pulmonare provocate de Covid. „Este în stare extrem de gravă”, a precizat dr. Cernahoschi.