Locuitorii municipiului Suceava, împreună cu cetățeni din întreaga țară, sunt invitați să participe la un proces de consultare în cadrul elaborării primei politici urbane a României.

Politica Urbană reprezintă viziunea de dezvoltare urbană durabilă care va stabili o agendă comună a autorităților publice de la nivel central și local pentru îmbunătățirea cadrului de dezvoltare urbană.

Consultarea cu cetățenii se desfășoară în cadrul platformei online citadini.ro. Aici pot fi trimise provocări urbane, precum și sugestii care au în vedere îmbunătățirea calității vieții urbane din municipiu.

“Primăria municipiului Suceava încurajează sucevenii să acceseze această platformă și să contribuie prin semnalarea de provocări urbane cu care se confruntă, precum și prin recomandarea de soluții urbane ce pot îmbunătăți calitatea vieții în orașul lor”, a declarat viceprimarul Lucian Harșovschi.

Procesul de consultare publică face parte din proiectul „Elaborarea politicii urbane ca instrument de consolidare a capacității administrative și de planificare strategică a zonelor urbane din România” .

În cadrul proiectului de elaborare a Politicii Urbane a României, Primăria municipiului Suceava lucrează împreună cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și cu Banca Mondială la actualizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU) 2030 pentru Municipiul Suceava.

Detalii pe site-ul Primăriei municipiului Suceava: http://primariasv.ro/portal/suceava/portal.nsf/AllByUNID/88741EFCA3C7396FC225861D002C4B35?OpenDocument&.