Mai mulți copii și tineri din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava au marcat Ziua Națională a României prin diverse activități creative, cu respectarea măsurilor sanitare impuse de pandemia de Covid-19. Pentru a sărbători Ziua Națională a României, Centrul de Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului a organizat zilele acestea o expoziție cu decorațiuni tradiționale la Atelierul de Țesături și Împletituri din cadrul Centrului de Recuperare Gura Humorului. Meșterul popular Ana Cazac, educator la Atelierul de Țesături și Împletituri din sfoară, a implicat copiii și tinerii humoreni în confecționarea unor obiecte care îi solicită, de fiecare dată, să-și folosească imaginația și îi învață să utilizeze materiale naturale, necesare finalizării decorațiunilor specifice sărbătorilor de iarnă.

Expoziția cu decorațiuni tradiționale create de copiii și tinerii din Gura Humorului este una impresionantă prin numărul mare de exponate, prin diversitate, ingeniozitate, dar și prin dragostea cu care au fost create.

 

Expoziție tematică

La Centrul de Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni, copiii și tinerii au întâmpinat în stilul lor ziua de 1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, și ne-au oferit prilejul de a împărtăși împreună trăiri și sentimente transpuse în desene realizate de ei, cu mult drag. „La mulți ani, România, țara mea!” a fost tema acestor activități.

La Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică(CRRN) Costâna, pe 30 noiembrie, o parte dintre beneficiari au participat la slujba religioasă care a fost oficiată în cadrul capelei centrului, iar după-amiaza a fost organizat un program distractiv, în cadrul căruia au fost sărbătoriți toți beneficiarii născuți în luna noiembrie și cei care poartă numele Sfântului Andrei.

Pe 1 Decembrie, Ziua Națională a României, s-a organizat o expoziție cu această tematică, au avut loc discuții libere și împărtășirea unor impresii personale ale participanților cu privire la ceea ce înseamnă „Tricolorul” și „România”.

În ultima zi din noiembrie, la Centrul de Servicii de Protecție pentru Copilul aflat în Dificultate Rădăuți - Solca - Siret s-a desfășurat activitatea: ,,România, te iubesc!”, în cadrul căreia educatorii au discutat cu beneficiarii despre însemnătatea zilei de 1 Decembrie, s-a intonat Imnul României, s-au confecționat stegulețe, cocarde și flori în culorile tricolorului. Activitatea s-a încheiat cu un concurs de cultură generală despre România.

 

 Uniți în cuget și simțiri

Copiii din Casa Domino, din cadrul Centrului de Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni, au pregătit pentru 1 Decembrie un program artistic, îmbrăcați de sărbătoare și bucurându-se împreună cu personalul de o zi specială. „Noi sărbătorim cu fiecare prilej”, au transmis copiii din Casa Domino. „Să ne bucurăm împreună de această zi, să ne aducem aminte de înaintașii noștri, să rămânem <uniți în cuget și simțiri>, să ne dorim să fim mai buni, mai patrioți și mai iubitori de țară. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români, oriunde vă aflați!”, este mesajul transmis în zi de sărbătoare de conducerea DGASPC Suceava, de personalul și beneficiarii serviciilor sociale din județ.