Isprava unui bărbat din comuna Zamostea, de a conduce fără permis și băut autoturismul cu care a intrat într-un gard din localitate, s-a lăsat cu un dosar penal și o reținere de 24 de ore a acestuia în spatele gratiilor.

Incidentul pentru care s-au mobilizat polițiști ai Secției Rurale de Poliție Bălcăuți a fost anunțat prin intermediul unui apel la 112 miercuri seara, de către un bărbat care a povestit că un autoturism Audi a intrat într-un gard al unei locuințe din Zamostea.

La fața locului polițiștii au găsit autoturismul avariat, iar pe autorul tamponării l-au identificat pe un drum comunal, în centrul comunei, după ce plecase de la locul impactului. S-a stabilit că în timp ce conducea autoturismul pe DJ 291A, din direcția Lunca spre Zamostea, într-o curbă la intrarea în Zamostea, Vasile M. a pierdut controlul direcției și a intrat în coliziune cu gardul unei locuințe, creând pagube de circa 500 de lei. Bărbatul a plecat apoi spre centrul localității, locul unde a fost identificat de polițiști.

El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul de Boli Cronice Siret, unde i s-au prelevat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „conducere sub influența alcoolului” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”. În urma probelor adunate în dosar și având în vedere gravitatea faptelor sale, în cursul serii de miercuri pe numele său a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, el fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava. Urmează ca în cursul zilei de joi procurorii care au preluat dosarul să ia o decizie în privința emiterii unei măsuri restrictive asupra bărbatului.