Președintele Biroului Electoral Județean Suceava a transmis, ieri, certificatele doveditoare ale alegerii în funcțiile de deputat și senator pentru cei paisprezece viitori parlamentari suceveni pentru următorii patru ani. Evenimentul a avut loc joi, în cadrul unei ceremonii restrânse care a avut loc în sala Ștefan cel Mare a Palatului Administrativ din Suceava. Dintre parlamentarii aleși în data de 6 decembrie au fost prezenți pentru a-și ridica aceste mandate senatorul PSD Ioan Stan, deputații PSD Mirela Adomnicăi, Vlad Popescu și Gheorghe Șoldan. Din partea Alianței USR-PLUS au fost prezenți senatorul Gheorghiță Mîndruță și deputatul Radu Ciornei. Au fost prezenți la înmânarea certificatelor și senatorul AUR de Suceava, Mircea Dăneasa, și deputații AUR, Florin Pușcașu și Dorel Gheorghe Acatrinei.

De la ceremonia de înmânare a certificatelor au lipsit toți cei patru parlamentari aleși din partea PNL Suceava, senatorul Constantin Daniel Cadariu și deputații Ioan Balan, Angelica Fădor și Bogdan Gheorghiu. A mai lipsit și deputatul PSD Eugen Bejinariu.

Având în vedere normele sanitare în vigoare, ceremonia a fost foarte scurtă și nici unul dintre noii parlamentari nu a ținut vreun discurs.