Un activist de mediu din Solca a sunat la 112 miercuri seară și a sesizat că o autoutilitară încărcată cu lemn circulă pe direcția Straja – Vicovu de Sus și este încărcată peste limita legală.  Un echipaj de la Poliția Vicovu de Sus a răspuns la sesizare, oprind vehiculul greu pe strada Calea Bucovinei din localitate. A fost oprită o autoutilitară Man cu remorcă, care transporta lemn rotund, condusă de un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Marginea.

Șoferul acea acte pentru lemn, iar după inventariere au rezultat diferențe mici în autoutilitară și semiremorcă, față de ce era în acte. În total, a fost identificată cantitatea de 0,69 mc lemn rotund rășinoase în plus, în valoare de 120 de lei, cantitatea fiind confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Putna.

Pentru această cantitate în plus, șoferul a primit un avertisment. Polițiștii au constatat că încărcătura nu avea suficiente chingi de susținere, astfel că i-au aplicat șoferului o amendă de 2300 de lei.

La fața locului a fost chemat și un echipaj al Inspectoratului de Stat pentru Control în Transporturi Rutiere (ISCTR), care era însă la un alt caz și nu a putut ajunge.

În ultimele zile, activiștii de mediu au făcut foarte multe sesizări privind transporturile de lemn de pe șoselele din județ.