Un accident rutier cu final tragic s-a petrecut joi în municipiul Câmpulung Moldovenesc, pe artera principală, la trecerea de pietoni din zona fostei Filaturi, în imediata apropiere a Rompetrol.

Un localnic în vârstă de 72 de ani a fost lovit în plin de un autoturism Skoda Octavia la volanul căreia era o femeie. Gigi Rotaru a fost lovit violent și aruncat la aproximativ zece metri de locul marcat. Primele urme de frânare găsite de polițiști la fața locului sunt după locul impactului. Practic, șoferița nu l-a văzut pe pieton și l-a acroșat violent.

Martorii au relatat că o autoutilitară a oprit să acorde prioritate la trecerea de pietoni. Observând că i s-a dat prioritate, bărbatul s-a angajat în traversare. Din păcate, femeia aflată la volanul Skodei cu care venea de pe celălalt sens pur și simplu nu a văzut pietonul, lovindu-l cu partea stângă a mașinii. La fața locului a ajuns un echipaj SMURD, apoi o salvare de la Ambulanță. Personalul medical a încercat manevre de resuscitare în jur de 50 de minute, însă pentru Gigi Rotaru nu se mai putea face nimic. Bărbatul a murit după toate probabilitățile în urma impactului. Pietonul suferise mai multe fracturi, inclusiv de bază de craniu.

Contactat de Monitorul de Suceava, comisarul-șef Ionuț Epureanu a confirmat că din primele cercetări rezultă că pietonul era angajat regulamentar în traversare, pe locul marcat, și a fost acroșat mortal de autoturismul condus de o femeie în vârstă de 51 de ani, din Fundu Moldovei, care a frânat abia după impact.

Femeia va răspunde penal pentru ucidere din culpă.

Polițiștii rutieri de la Câmpulung Moldovenesc continuau joi seară cercetările.

După o perioadă relativ calmă pe șoselele din județ, este al doilea accident mortal în două zile, cu victimă pieton.