Polițiștii au anunțat că în săptămâna 22-27 martie au intensificat acțiunile de control privind combaterea răspândirii virusului Sars-Cov-2, fiind verificate 569 de societăți și 11 mijloace de transport în comun și date nu mai puțin de 490 de amenzi, în valoare de aproape 80.000 de lei. Toate aceste aproape 500 de amenzi au fost aplicate doar la Legea 55/2020, privind combaterea efectelor pandemiei, așadar sunt legate de nerespectarea restricțiilor și de neportul măștii de protecție.

”Controalele s-au făcut și în zona hypermarket-urilor iar o atenție deosebită a fost acordată zonei Vatra Dornei, care are incidență sporită în ceea ce privește rata infectării”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliției județene.

Cum la Vatra Dornei rata de incidență este de peste 3 la mie, activitatea restaurantelor este sistată complet.

Pe acest fond, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Vatra Dornei au găsit în interiorul unui restaurant mai multe persoane care consumau produse alimentare și băuturi. Administratorul, un bărbat în vârstă de 53 de ani, a fost amendat cu 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor referitoare la suspendarea temporară a activității economice în interiorul localului, fiind informată în acest sens și Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava. Totodată, patru persoane din local au fost amendate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.