Încălzirea vremii a readus brusc în actualitate și accidentele cu bicicliști pe șoselele din județ, vineri și sâmbătă înregistrându-se patru evenimente rutiere cu implicarea acestora. Din păcate, unul dintre accidente a fost mortal. Accidentele s-au produs doar din vina bicicliștilor, ba chiar în trei din patru cazuri este vorba de căderi accidentale, fără implicarea altor autovehicule, rezultă din cercetările preliminare ale polițiștilor.

Sâmbătă, în jurul orei 15.30, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Dolhasca, în timp ce se deplasa cu o bicicletă pe o stradă din localitate, într-o curbă la dreapta, pe un sector de drum în pantă, s-a dezechilibrat și a căzut de pe bicicleta. În cădere, bărbatul s-a lovit cu capul de acostamentul betonat din partea dreaptă a drumului. Bărbatul a rămas inconștient, fiind declarat decedat de cadrele medicale care au ajuns la fața locului. â

Vineri, în jurul orei 15.50, un bătrân în vârstă de 83 de ani, din Vicovu de Jos, biciclist, a fost acroșat de o mașină. Din cercetările poliției rezultă că în timp ce se deplasa cu bicicleta pe acostamentul drumului național din localitate, ajuns în dreptul Grădiniței din Vicovu de Jos, bătrânul a făcut o manevră bruscă fără a se asigura, fiind acroșat de un autoturism Dacia Logan, condus de un șofer în vârstă de 71 ani, din comuna Vicovu de Jos, ce se deplasa regulamentar în aceeași direcție de mers. În urma impactului, biciclistul octogenar s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă, fiind transportat cu ambulanța la Spitalul municipal Rădăuți. El a fost diagnosticat preliminar cu un traumatism cranian fără pierdere de cunoștință, și mai multe plăgi contuze.”Vinovat de producerea accidentului rutier se face biciclistul, care a pătruns pe sensul de mers al autoturismului fără a se asigura corespunzător”, rezultă din ancheta poliției.

Tot vineri, la Pătrăuți, un localnic în vârstă de 43 de ani, care mergea pe bicicletă, a căzut pe drumul comunal din cartierul Moldoveni. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean, având un traumatism cranian cu plagă.

În fine, tot vineri, la Mitocu Dragomirnei, pe un drum comunal, doi copii de 14 ani au căzut pe carosabil după ce bicicleta condusă de unul din ei ar fi rămas fără frâne. Evenimentul rutier nu ar fi ajuns în atenția poliției dacă unul dintre minori nu s-ar fi simțit rău după ce a ajuns acasă. El a fost preluat de o ambulanță și dus la spital, unde a fost diagnosticat cu un traumatism la picior și cu un traumatism cranio-cerebral.