Conducerea Curții de Apel Suceava a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava pentru efectuarea de cercetări cu privire la comiterea infracțiunii de fals informatic. Totul a plecat după ce un angajat al instituției a observat că pe Facebook există un cont care prezintă aspecte din activitatea Curții de Apel. Contul creat fără drept sub numele ”Curtea de Apel Suceava – Instituție de ordine publică” este unul care nu are nici o legătură cu instituția.

Cristinel Grosu, președintele Curții de Apel Suceava, a precizat că instituția pe care o conduce nu are cont pe Facebook: „Paginile web pe care pot fi vizualizate informații postate și prezentate de instituția noastră sunt portal.just.ro și www.curteadeapelsuceava.ro.”

”Informațiile publicate acolo nu sunt autentice, iar din acest motiv sunt aduse prejudicii de imagine. Dorim ca persoana care a creat acest cont să fie identificată și trasă la răspundere. Între timp, informaticienii noștri au raportat pagina și la administratorii rețelei de socializare și credem că în cel mai scurt timp situația va reveni la normal”, a arătat Cristinel Grosu.