Peste 200 de persoane nevoiașe din județ au beneficiat de ajutor, de pachete cu alimente, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, în cadrul campaniei ,,DAR spre Înviere”, care continuă și în această săptămână.

În Vinerea Mare și Sâmbăta Mare, conform site-ului Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, voluntarii Sectorului Social Filantropic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, coordonați de diac. Andrei Mocanu, au mers în satele bucovinene și au oferit pachete cu alimente, dulciuri și fructe primelor familii defavorizate, beneficiare ale campaniei ,,DAR spre Înviere”, urmând ca în Săptămâna Luminată voluntarii să ajungă la alte câteva zeci de familii.

Darurile oferite bătrânilor au fost achiziționate cu ajutorul oamenilor de bine care au susținut campania ,,DAR spre Înviere”. Pe 27 aprilie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Sectorul Social Filantropic al centrului eparhial Suceava, în colaborare cu Fundația Umanitară ,,Sfinții Ierarhi Leontie și Teodosie” din Rădăuți, au organizat prima ediție a Concertului caritabil de cântări religioase din Postul Mare ,,DAR spre Înviere”, scopul acestuia fiind strângerea de fonduri pentru reușita campaniei cu același nume.

„Lacrimile de bucurie ale bătrânilor, recunoștința părinților care au ce pune pe masă copiilor, fericirea copiilor când au văzut dulciurile sunt cea mai mare răsplată, atât a organizatorilor, cât și a tuturor celor care au donat pentru reușita acestei campanii. Aducem mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în organizarea și buna desfășurare a campaniei <DAR spre Înviere>. Dumnezeu să înveșnicească faptele dumneavoastră de milostenie!”, a transmis protos. Iustin Tănase, consilier al Sectorului Social-Filantropic Suceava.