Administrația Națională de Meteorologie a emis joi o nouă avertizare de tip cod portocaliu, care vizează mai mult de jumătate din țară, inclusiv județul Suceava, valabilă în intervalul 1 iulie, ora 14:00 – 2 iulie, ora 06:00.

Fenomene vizate: vijelii puternice, grindină, ploi abundente.

Din după-amiaza zilei de joi (1 iulie) în Moldova, local în Maramureș, Transilvania și la munte, iar spre seară și noaptea și în Muntenia și cea mai mare parte a Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80...90 km/h, grindină și frecvente descărcări electrice. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35...50 l/mp și izolat 60...70 l/mp.

Vremea rămâne instabilă în continuare, un cod galben fiind în vigoare până vineri la 10.00, inclusiv pentru Suceava.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...40 l/mp.
Local în regiunile extracarpatice, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Conform meteorologilor, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată până la sfârșitul săptămânii.