Atacul de urs de la limita dintre județele Suceava și Harghita, între Panaci și Bilbor s-a terminat, din păcate, tragic. Ciobanul dat dispărut după atac și căutat de salvamontiști, polițiști, jandarmi și pompieri a fost găsit mort,  la aproximativ 300 de metri de locul în care el și celălalt bărbat au fost atacați.

Mihai Cadar, în vârstă de 26 de ani, are leziuni traumatice majore provocate de atacul ursului, este o concluzie destul de clară a celor care l-au găsit.

Al doilea cioban atacat, Toader Dirma, în vârstă de 45 de ani, a fost adus cu ambulanța, vineri seara, la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. După ce a fost investigat la Unitatea de Primiri Urgențe, medicii au decis transferul acestuia la o clinică din Iași. Bărbatul era stabil, dar cu leziuni profunde: plăgi mușcate la față, traumatism cranio-facial complex, trei degete amputate parțial la mâna stângă și traumatism abdominal.

Ciobanul supraviețuitor și un al treilea, care a fost și el martor la tragedie, spune că au mers în pădure pentru a fotografia vaca mâncată parțial de urs, pentru a justifica în fața fermierului dispariție ei. Ciobanii ar fi fost surprinși de urs lângă pradă. Ursul a interpretat că oamenii au venit să îi ia prada, astfel că a atacat virulent. Dacă ciobanul de 45 de a fost mușcat de mâini, abdomen și față, cel mai tânăr a fugit, însă a fost ajuns din urmă de urs. Toți cei trei ciobani au domiciliul în județul Harghita.

Dacă intervenția de căutare a fost făcută de echipe din județul Suceava, ancheta penală a fost preluată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Toplița.

Se pare că fondul de vânătoare unde s-a petrecut nenorocirea este în administrația Ocolului Silvic Broșteni.

Din datele primite în Dispeceratul ISU Suceava, sâmbătă dimineață, în jurul orei 7:40, jandarmii suceveni au găsit trupul  tânărului de 26 de ani, care a fost dat dispărut. Acesta se afla la o distanță de aproximativ 300 de metri, față de locul unde a fost observat ultima oară, în interiorul pădurii. Din nefericire, leziunile sale erau incompatibile cu viața.

Jandarmii l-au preluat și au solicitat sprijin echipajelor Salvamont, pentru a-l coborî de pe munte, înspre județul Harghita.