Cel mai mare proiect imobiliar care se dorește a fi realizat în municipiul Suceava ar urma să pună la dispoziția celor interesați aproximativ 2.000 de apartamente, cu cel puțin un loc de parcare pentru fiecare, într-o zonă care se va învecina cu noua Autogară, dar și cu noua zonă de agrement, de pe malul râului Suceava.

Proiectul, supus în dezbatere publică, în vederea obținerii documentațiilor de urbanism necesare, cuprinde 13 imobile cu subsol, parter și 7 sau maximum 8 etaje, cu spații de locuințe colective, dar și spații comerciale, de servicii și de birouri.

Proiectul imobiliar urmează să fie realizat pe o suprafață totală de aproape 70.000 de mp, din care jumătate este alocat pentru clădiri și jumătate pentru suprafețe carosabile, parcări, circulații pietonale (aproape 21.000 de mp), precum și spații verzi și locuri de joacă pentru copii (minim 14.000 de mp).

De asemenea, în proiectul propus de dezvoltatorii imobiliari SC Grazie Mille SRL și SC Tasa Invest Imobiliare SRL sunt prevăzute 262 locuri de parcare supraterane și minimum 2.000 locuri de parcare subterane.

Referitor la proiectul imobiliar care se dorește a fi realizat în zona fostei Fabrici de sticlă, viceprimarul Teodora Munteanu a demarat o consultare publică proprie, pe lângă cea de pe pagina de internet a primăriei, solicitând sucevenilor să trimită observații referitoare la documentaţia de urbanism.

“În viitorul apropiat, își vor avea reședința în zonă aprox. 6.000 de persoane, părinți și copii, împreună cu mașinile lor. Părerea dumneavoastră, stimați suceveni, e importantă. Proiectul va ajunge, în final, pe masa Consiliului Local. Întrebări legitime, legate de calitatea locuirii - facilități rutiere, infrastructură școlară, utilități - vor trebui să fie tratate cu cea mai mare atenție. Vă rog să vă exprimați părerea privind construirea acestui ansamblu rezidențial, format din locuințe colective, spații comerciale, spații pentru servicii și birouri, locuri de parcare, sistematizare verticală, spații verzi, racorduri/branșamente, pe teren proprietate privată în suprafață totală de 69.957 mp, situat pe strada Traian Vuia nr. 7”, a transmis Teodora Munteanu.

Documentația poate fi consultată online sau la sediul Primăriei municipiului Suceava de pe bdul 1 Mai, nr. 5A - Compartimentul Strategii urbane și gestionare documentații de urbanism - camera 38, de luni până vineri, între orele 9:00-13.00, pe site-ul www.primariasv.ro, la secțiunea „Anunțuri”, și în holul central de la parterul instituției.

Observaţiile referitoare la documentaţia de urbanism se primesc în perioada 13 august -6 septembrie 2021, la registratura Primăriei municipiului Suceava depe bdul 1 Mai, nr. 5A, de luni până vineri, sau pe adresa de e-mail urbanism@primariasv.ro.

Cert este că noul proiect imobiliar, indiferent de forma finală pe care o va avea autorizată spre execuție, schimbă total destinația zonei respective, de pe Traian Vuia, care era înainte una predominant industrială, iar acum mai mult axată pe servicii, dar nicidecum rezidențială.