Polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați, miercuri, în ample activități de instruire privind respectarea măsurilor sanitare în spații închise, instituții publice, magazine, centre comerciale, baruri, săli de evenimente, restaurante, săli de jocuri, case de pariuri etc.

Au fost nu mai puțin de 731 de activități de instruire, iar una dintre concluziile acțiunii este că a scăzut rata de purtare a măștii de protecție, în interior, fapt destul de evident de altfel pentru toată lumea.

„Din păcate, în ultima perioadă, în urma verificărilor efectuate în teren s-a constatat că măsurile minime de prevenire, respectiv portul măștii sanitare de protecție în spațiile închise și distanțarea socială, sunt ignorate în unele cazuri atât de către cetățeni, cât și de administratorii unor unități economice, magazine, spații comerciale etc. Efortul comun făcut de cetățeni și instituții trebuie continuat, mai ales în condițiile în care în ultima perioadă se constată o creștere a incidenței infectărilor cu virusul Sars-Cov-2”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu.

Acțiunile au avut doar rol preventiv, fără a se da amenzi.

Peste 350 de polițiști, polițiști locali și jandarmi au fost angrenați la nivel județean în aceste activități. Doar în municipiul Suceava au fost efectuate 166 de instruiri, activitățile fiind desfășurate în comun cu Poliția Locală și Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava.

După prevenție, urmează și amenzi.

„Acțiunile au avut un caracter eminamente preventiv, de informare și responsabilizare, fiind aplicate doar măsuri cu avertisment. În perioada următoare acțiunile se vor concentra zilnic pe verificarea modului de respectare a acestor recomandări și a prevederilor legale, urmând a fi aplicată ferm legislația pentru o gestionare eficientă a situației pandemice și protejarea celor care sunt responsabili, au conștiință socială și respectă legea”, a mai transmis ofițerul Epureanu.