Municipiul Rădăuţi şi comunele Pojorâta şi Stroieşti, unde incidența cazurilor de Covid a depăşit 6 la mia de locuitori, vor fi supuse unor restricţii suplimentare începând cu data de 3 octombrie, ora 0.00, pentru o perioadă de 14 zile.

Astfel se suspendă activitatea cinematografelor, spectacolele, festivalurile publice sau private sau alte evenimente culturale. Sunt interzise activităţile recreative şi sportive în aer liber, precum şi organizarea de evenimente private - nunţi, botezuri etc.

În zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, este interzisă circulaţia persoanelor între orele 20.00 şi 5.00, cu câteva excepţii, între care deplasările în interes profesional pentru asistenta medicală şi achiziţionarea de medicamente.

Interdicția nu se aplică persoanelor vaccinate.

Este interzisă activitatea în baruri, cluburi, discoteci, săli de sport, săli de jocuri şi piscine. Magazinele se închid în weekend la ora 18, mai puţin farmaciile şi benzinăriile.

CJSU a mai decis măsuri de scenariu roşu începând din 3 octombrie, ora 0.00, pentru comunele Dolheşti, Dorna Arini, Dorna Candrenilor, Forăşti, Fundu Moldovei, Păltinoasa şi Preuteşti, unde incidenţa este între 3 şi 6 la mie, şi măsuri corespunzătoare scenariului galben pentru Frătăuţii Vechi, din 2 octombrie, ora 0.00, şi Grămeşti, Vatra Moldoviţei şi Zamostea, cu incidență între 2 şi 3 la mie, din 3 octombrie, ora 0.00.

Restricţiile sunt pentru 14 zile, cu posibilitate de prelungire.