Festivitatea de deschidere a noului an universitar 2021-2022, la USV, a inclus și un moment aparte, în care meritele conducerii universității în dezvoltarea orașului și implicarea ei în viața comunității au beneficiat de recunoașterea și aprecierea administrației locale.

Mai exact, primarul Sucevei, Ion Lungu, prezent la eveniment, la fel ca în fiecare an, pentru a transmite mesajul municipalității către profesori și studenți, a oferit și două titluri onorifice conducerii Universității ”Ștefan cel Mare”.

“Am participat astăzi, 1 octombrie 2021, la deschiderea anului de studii la Universitatea <Ștefan cel Mare> din Suceava (USV), unde am transmis mesajul municipalității și am oferit titlul de Cetățean de Onoare Rectorului USV, Valentin Popa, și Prorectorului USV, Mihai Dimian, subliniind încă o dată activitatea celor doi în dezvoltarea universității noastre, ce a stat la baza acestor decizii. Această dezvoltare continuă și cu deschiderea Facultății de Medicină din cadrul USV, care va contribui și la dezvoltarea municipiului în anii ce vor urma”, a spus edilul Sucevei, după evenimentul festiv.

Ion Lungu a profitat de faptul că se află în fața unui număr mare de studenți și cadre didactice pentru a face un îndemn la vaccinare – cea mai bună măsură de combatere a pandemiei pe care o avem la îndemână în prezent.

“Valul 4 al pandemiei este în plină desfășurare. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a readuce rata de infectare la un nivel mai bun, astfel încât restricțiile impuse în oraș să fie cât mai mici, iar cursurile să se poată desfășura în format fizic”, a spus primarul Sucevei, vaccinat recent și cu cea de-a treia doză.

Deschiderea noului an universitar 2021-2022 la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava a avut loc în aer liber, în campusul universității, ținându-se cont de condițiile pandemice în derulare.